Hyllor

Vi kan inte leva utan dem! Man behöver hyllor i alla rum och det finns så många olika modeller och material att välja från. Innan man köper ett hyllsystem så är det viktigt att man har tänkt igenom hur det ska användas. Saker som djup och hyll-planens kraft får stor betydelse. Ibland så kan hyllan man ser på en bild se perfekt ut men om man inte tar reda på måtten så kan man bli besviken. Visst är det bra att man är medveten om vilken design och material som man föredrar, men måtten måste alltid komma först!

Skräddarsydda hyllor

Man kan bli trött på hyllor som inte klarar av den vikt som man placerar på dem. Man tänker ofta att det här beror på skruvar eller att hyllan är av lägre kvalitet. Faktum är att det faktiskt ofta är så att vi väljer helt fel design. Det beror på att vi inte alltid inser vad som kommer att krävas för de saker som vi vill placera i hyllorna.

En tumregel är att en längre hylla klarar mer. Ska det stå tunga böcker och mer på hyllan så måste den alltså vara lite längre. Man behöver inte tänka så mycket på skruvar och fästelement för när hyllans design är korrekt för den vikt man kommer att utsätta den för så ska det fungera. Det är med detta tänk som du får en skräddarsydd modell trots att den tillverkas i tusentals exemplar. Den är nämligen skräddarsydd till dina behov.

När det ska vara praktiskt

När man behöver en praktisk lösning så kan man se på bokhyllor som till exempel stringhyllor. Dessa är lätt att hantera och erbjuder en fin flexibilitet. Hyllan kan kombineras med ett skrivbord så att man kan få hyllplan alldeles ovanför bordet vilket inte är så dumt då man behöver en smidig arbetsplats. Praktiskt kan också innebära att man väljer material som metall hellre än plast och trä. Metallen är gjord för att vara lätt att hålla ren och den är också mycket slitstark.

Kvalitet för längre hållbarhet

Metall är ju ett material som ger god hållbarhet men det kan man också säga om trä. Här är det smaken som får avgöra. När hyllor har designats med material som håller hög kvalitet så får man en möbel att lita på. Formen måste också hålla hög kvalitet och montering ska inte leda till att hyllan får brister som kan leda till ras.

Om det är så att du inte är bäst på att montera ihop möbler så är det klokt att få hjälp med detta. Om man monterar på fel sätt och utsätter hyllan för kraft bara för att det inte går som man vill så kan det leda till skador. Då är det bättre att få hjälp från start så att möbeln blir så hållbar som det är tänkt och så att man slipper bli galen av att inte lyckas få ihop den!

Pris
69 kr13 995 kr
Färger (9)

Visar 266
Totalt 266