Hängmattor

Det är inte mycket som slår känslan av att ta en liten tupplur i hängmattan en skön sommardag. Kanske ligger man och lyssnar på sommar i P1 medan sommarvinden sveper mjukt över mattan. Men hängmattor är inte bara utomhusmöbler. De kan faktiskt användas året om inomhus. För barn så kan mattan som man kan gunga i också ses lite som en leksak, och är den av god kvalitet så kan den mycket väl alternera som gunga och viloplats.

En älskad matta

Hängmattan tros ha sitt ursprung i Sydamerika. När Columbus besteg Bahamas så fick han syn på innovationen och han tog den med sig till Europa. Den smarta mattan kom att användas flitigt av sjömän som behövde bättre sovplatser på båten. Det var bra mycket fräschare att sova i den upphängda mattan än direkt på durken som inte alltid var så ren och trevlig. Dessutom så fick man in fler sovplatser då hängmattan på ett naturligt sätt inte tar upp så stor yta.

Hängmattan tillverkades först av hamackträdets bark men sedan dess så har man experimenterat med olika material. Man har till exempel använt sig av segelduk och andra tyger för att skapa den hängande sängen som är så enkel men ändå genial.

Måste man ha två träd?

För många så är hängmattor samma sak som ett stycke tyg, eller en slags trasmatta, som man spänner upp mellan två träd. Men om man inte har träd i sin trädgård, på balkongen eller i vardagsrummet så kan man ju undra hur man ska få upp mattan. Det här är inte svårt. Numera så kan man nämligen satsa på mattan som kommer med en ställning. På så vis så kan man ställa upp den precis där man vill ha den. Man är inte längre begränsad till naturliga fästen. Det är klart att det kan se fint ut om man verkligen kan fästa mattan mellan två träd. Har man möjligheten så kan man ju skaffa den klassiska varianten, men då kan man inte variera plats som med ställningen.

Hängmattor för fler

Kanske vill man ha hängmattan helt för sig själv. Det kan ju trots allt vara skönt att få vara ifred en stund och vila. Men det finns också modeller som är till för fler personer. Man kan ligga tillsammans med vänner, familj och barn och fundera lite på livet. Det kan vara väldigt mysigt att umgås på detta sätt, och för barn så är det förstås kul att kunna gunga i hängmattan tillsammans med andra.

Snygg design och enkelt underhåll

Moderna kreationer kommer med fina färger och en design som är mycket snygg. Hängmattan är enkel att hålla ren och den är slitstark då man har sett till att både tyg och fästen är slitstarka. Det ska inte vara svårt att plocka ner mattan från en ställning för att rengöra den. Och om man köper den version som man fäster i träd och krokar så är det också bra om de olika delarna kan tas isär för enkelt underhåll.

Pris
10 kr8 915 kr

Visar 93
Totalt 93

Fannik Hängmatta

Fannik
Hängmattor

Nordal Iris Hängmatta Creme

Nordal
Hängmattor

Amazonas Hängmatta Paradiso

Amazonas
Hängmattor

Amazonas Hängmatta Palacio

Amazonas
Hängmattor