Utomhusmöbler

Hur sitter man på balkongen eller i bersån? Det beror helt och hållet på hur man har inrett med utomhusmöbler. Genom att inreda med utomhusbord, parasoll och mysiga uppfinningar som hammockar så får man en extra plats att vistas på då vädret tillåter det. Numera så kan man ju även värma upp en utomhusmiljö så att man kan använda den under vår- och höstkvällar då man vill njuta av den friska luften och kanske kika på en stjärnklar himmel.

Bekväma och slitstarka utomhusmöbler

Det är logiskt att först och främst tänka på hur bekväma en viss typ av utomhusmöbler är. Det gäller precis all inredning som man har i trädgården. Parasoll med bra parasollfötter står som de ska och är samtidigt enkla att flytta på så att man får skuggan där man behöver den. Hängmattor kan också flyttas om de kommer på smidiga stativ. Man måste alltså inte använda sig av den klassiska varianten som kräver två träd med korrekt avstånd.

När man trivs med sina trädgårdsmöbler så kommer de att användas flitigt. Då är det viktigt att de klarar av normalt slitage på ett bra sätt. Köper man kvalitet så ska man inte behöva byta ut stolar och bord varje sommar. Men man kan ju vilja byta ut detaljer för att liksom i hemmet få en ny och fräsch känsla på altanen.

Ett vackert rum i trädgården

Estetik är också viktigt och den får man inte bara med vacker design på trädgårdsstolar och bord. Även om man kan bli otroligt imponerad av möbler i gjutjärn eller moderna glaskreationer så är det ofta detaljer som gör att man stannar upp och upplever glädje av trädgårdsinredningen. Vackra hammockdynor, romantiska dukar och växter i snygga krukor är sådant som gör stor skillnad men som inte behöver kosta mycket att investera i. Det här är ju också sådant som man kan använda sig av för att förnya och få utomhusrummet att utvecklas år efter år.

Ta hand om möblerna så håller de längre

När man investerar i god kvalitet på utomhusmöbler så är det viktigt att man betänker hur man ska sköta om dessa så att de håller längre. Man bör använda sig av möbelskydd, och det särskilt om man inte kan ställa undan bord och stolar varje gång en sommarstorm drar in över tomten. För vintern så är det bra om man har någon form av förråd där man får plats med bord, stolar och även detaljer som dynor. Det är viktigt att material som tyg, trä och metall förvaras torrt och med rätt temperatur så att man kan undvika problem med mögel och rost. En del material som trä måste man också behandla med medel för att se till att de fortsatt klarar av regn och allt det som möbler på ett naturligt sätt utsätts för utomhus.

Arbetet med trädgårdsmöbler och deras underhåll kan bli en syssla som hela familjen tar del av. Man kan faktiskt se den som en slags hobby samtidigt som den leder till ett utomhusrum som är inbjudande och väl fungerande under de månader då man längtar efter att grilla och testa nya viner under en bar himmel.


Visar 426
Totalt 426

150X90Cm

Inget märke
Trädgårdsbord

90X90Cm

Inget märke
Trädgårdsbord

150X84Cm

Inget märke
Trädgårdsbord

Ø105Cm

Inget märke
Trädgårdsbord

220X90Cm

Inget märke
Trädgårdsbord