Hörnsoffor

Ibland så ser man den här typen av soffa mitt på golvet, men det är förstås så att den ursprungliga tanken med hörnsoffan var att man skulle kunna ställa in den mot ett hörn. Detta så att man inte tar upp för mycket plats i rummet. Då man har ett mindre vardagsrum eller behöver frigöra utrymme för andra möbler så är hörnsoffor något att beakta. Det här är design som ger fler sittplatser på mindre yta och som samtidigt erbjuder skönhet och komfort.

Det finns lite olika modeller och variationer och därmed så kan du med stor sannolikhet finna hörnsoffan som kommer att passa ditt hem allra bäst. Tänk på att mäta upp ordentligt att den modell som du är intresserad av passar rummet. Man kan inte avgöra från en bild och det får man inte glömma bort.

När det är tajt i vardagsrummet

Det kan vara tajt i vardagsrummet av olika skäl. Kanske vill man få in flera saker som matsalsbord, arbetsplats och särskild tv-hörna och då blir det inte mycket golvyta kvar om man även ska ställa in modulsoffor eller en soffgrupp med tre olika delar. Med hörnsoffor så får man mer plats på golvet. Man kan utnyttja hörnet på ett sätt som inte blir möjligt med en vanliga soffmodeller. Det gör att man även kan få in soffbord och kanske fotpallar vilket ökar trivseln i rummet.

Hörnsoffor med divan

När man vill sitta med fötterna och ben i en bekväm ställning så kan man investera i en bra fotpall som matchar soffan eller välja divansoffor som har en förlängning som ser ut lite så som man tänker sig psykologens soffa. Divanen kan man se lite som en säng för den är skön att vila på då man vill ta en liten tupplur. Samtidigt så har den en form och stil som passar perfekt in i vardagsrummet så det blir inte sovrum bara för att man har divanen i soffan.

Fördelar med en soffgrupp som hänger ihop

Det finns flera fördelar med en soffgrupp som hänger ihop. Man får inte bara mer plats i rummet utan också i själva sittgruppen. Soffans design bjuder in till fler sittställningar och det gör att man upplever den som mycket bekväm. Dessutom så behöver man inte hålla på och flytta på delar som glider isär och som inte står på bästa möjliga vis. Hörnsoffan har en perfekt design och layout från start.

Usoffa eller hörnsoffa

Det finns även usoffor som påminner lite om hörnsoffor på så vis att de hänger samman. Usoffan har en rak del och sedan två delar som sticker ut som divaner med eller utan ryggstöd på sidorna. Kan man passa in denna soffa perfekt längsmed en vägg med hörn så får man verkligen maximal användning av utrymmet. När man behöver många sittplatser i ett mindre vardagsrum så kan usoffan blir snäppet vassare än hörnsoffan. Men det beror som sagt en hel del på hur rummet ser ut och vilken inredning man vill få in i det tillsammans med sittgruppen.

Pris
11 995 kr92 000 kr

Visar 8
Totalt 8