Bäddsoffor

En del tror att soffor som även är sängar måste se ut på ett visst sätt. Så var det länge. Men idag så kan man faktiskt hitta bäddsoffor som inte ser ut som bäddsoffor! De är formade precis som vanliga hörnsoffor och soffgrupper, men de döljer en mekanism som gör att de snabbt förvandlas till skön sängplats. Man kan behöva extra sovplats för gäster såväl som för sig själv då man bor på liten yta.

Bra bäddsoffor för gäster

Det är trevligt att kunna erbjuda gäster en bra sängplats. Har man inget gästrum så kan vardagsrummet fungera på samma sätt. Men även om man har fina biosoffor eller en härlig divansoffa så är det inte säkert att det här kommer att ge en god natts sömn. Som gäst så kanske man inte klagar men det är klart att man uppskattar om sängen man får låna är bekväm.

Bra bäddsoffor ger ett gott stöd och de är lätta att hålla fräscha. När det blir dags att sova så fäller man ut sängen som finns i soffan och det kan fungera med olika teknik. Man kan bädda med lakan och kuddar precis som vanligt och dagen efter så fäller man ihop sängen igen så att soffan återgår till att vara soffa.

När man ska sova varje natt i soffan

Om det är så att man själv ska använda soffan som säng varje natt så måste man ställa lite högre krav på bäddsoffan. Den måste då ha en madrass som känns bra och som man sover riktigt gott på. Dessutom så behöver man teknik som gör att det är enkelt att växla mellan soffa och säng. Om inte så kanske man låter soffan stå i sängläge hela tiden vilket ger ett lite stökigt intryck och inte är så bra då man får gäster.

Snygg design är viktigt

Idag så kan man ställa höga krav på bäddsoffans design. Den kan vara riktigt fin att se på och alls inte avslöja att den kan konverteras till säng. Det finns flera märken som står bakom riktigt eleganta soffgrupper som inkluderar sovplats på ett genialt sätt. Man kan alltså välja en design och stil som kommer att passa väl ihop med övrig inredning i vardagsrummet. Har man ett litet gästhus så kan man ju även se till att det blir fler sängplatser i det genom att skaffa en bäddsoffa som är mindre men som lätt vecklas ut till säng.

Viktigt att hålla rent

Man vill knappast sova i smulor och annat spill som förekommer naturligt i en soffa. Det här ska man tänka på då man väljer bland bäddsoffor. Det är viktigt att ta reda på hur man kan hålla soffan ren och om det är så att den lätt släpper igenom spill till den del som man sover på. Det här blir ju särskilt viktigt då man tänker sig använda sängen varje natt och inte gärna vill få smulor i lakan titt som tätt. Med bra material så blir det lätt att hålla rent och man får en fräsch miljö både då man är vaken och då man sover.

Pris
4 889 kr18 890 kr
Märken (2)
Färger (3)

Visar 20
Totalt 20