Soffor

Vi sitter, ligger och jobbar i sofforna som finns i våra vardagsrum. Kanske är soffan en av hemmets allra viktigaste möbler. Utan den så kan man lätt känna sig vilsen i ett familjerum. Det blir inte samma sak att se på tv eller läsa en bok på en vanlig stol. När man ska inreda med soffor så har man många val. Kanske är man ute efter hörnsoffor som utnyttjar rummets storlek till max, eller så vill man ha bäddsoffor där gäster kan sova gott på natten.

Utvecklingen av soffdesign har gått framåt i ett rasande tempo och man kan lätt hitta en möbel som känns skön att sitta och att vila i. Färger och material påverkar hur soffgrupper ser ut och hur de känns mot huden. Det ska man komma ihåg då man väljer!

Soffan – en plats för umgänge

För de flesta så är soffan en naturlig plats att umgås på. Man behöver ett snyggt soffbord att ställa fika på, och att vila fötter på då ingen ser. Med modulsoffor så kan man arrangera sittplatserna på ett sätt som gör att man kan sitta bekvämt och samtala med flera vänner och familjemedlemmar. Kuddar och delar som är till för att lägga upp ben på gör att det blir mycket trevligt att sitta i soffan och ha det skönt i goda vänners sällskap.

Färg och form

Formen på soffan kommer att påverkas av den plats som finns i rummet. Man kanske inte kan få in divansoffor då man även måste ha matbord och arbetsplats i rummet. Då får man se på en modell som är lite mindre men som också ger komfort. För köket så kan man satsa på kökssoffor som är särskilt till för detta rum. De klassiska modellerna är ihåliga och ger plats för förvaring på ett så smart sätt. En traditionell kökssoffa är gjord av trä och har en sits som täcks av tyg. Den är kanske inte så skön att vila i men ett bra komplement till stolar vid ett köksbord.

Även om man kan välja lite ovanligare färger på soffor så bör man betänka om detta är något som kommer att hålla i längden. När man investerar i en soffa som man tänker använda länge så vill man ju inte riskera att bli trött på en alltför gräll färgsättning. När man ser på populära val som till exempel howardsoffor så går de oftast i lite lugnare färgskalor. Vitt, blått och grått är val som man inte tar alltför stora risker med.

Då möblerna ska klara lite mer

När man förväntar sig lite mer av soffor så är det viktigt att man väljer god design och kvalitet. Har man barn som inte är så noga med var man torkar bort kladdet från mellanmålet så kommer det att kännas som en lättnad att man kan ta av soffans tyg och lägga det i tvättmaskinen. Då man behöver mer plats för gäster som kommer att sova över så är det inte dumt med en snygg och bekväm soffa som även kan vecklas ut som säng när detta behövs.


Visar 907
Totalt 907