Fåtöljer

I en fåtölj så sitter man bekvämt för sig själv och det här är en mycket populär möbel. Det finns fåtöljer som hänger samman med en soffgrupp och så kan man välja modeller som står bra för sig själva och som kan vara utmärkta i ett mindre rum där man inte kommer att få plats med en vanlig soffgrupp. När man ska välja en fåtöljmodell så ska man alltid tänka på komforten och hur man vill sitta i den. Det finns nämligen viktiga mekanismer som kan göra att det blir mer bekvämt med en viss modell även om den inte är lika snygg som en annan.

Fåtöljer som man sitter bra i

I en större fåtölj så kan det bli så att man liksom sjunker ner i sitsen. En del tycker att det här är hur mysigt som helst medan andra vill ha fåtöljer som är mer fasta och som inte ger så mycket utrymme till att snurra runt och lägga sig som en boll i stolsitsen. Ska man amma ett barn så måste man också tänka på hur armstöden är utformade. Kommer man att kunna sitta bekvämt med en armbåge mot armstödet eller blir det för högt?

När man vill sitta riktigt skönt så kan man också vilja ha fåtöljer med fotpall där man kan lägga upp benen. Det är mycket vanligt att stolen kommer tillsammans med en pall men många gånger så väljer man själv om man vill ha både och. Pallen kan även vara utformad för att ge förvaringsplats vilket inte är så dumt. Det går snabbt att städa i vardagsrummet då man kan stoppa saker som inte har någon särskild adress i pallen.

Sova i fåtöljen

Om man vill få en extra säng så kan man välja bäddfåtöljer som liksom bäddsoffor kan vecklas ut och ge en sängplats. Dessa kan vara mycket smarta att ha då man bor litet och vill kunna ha gäster som sover över då och då. Man kan förstås också använda denna typ av fåtölj som egen säng då man kanske under en kortare period måste bo i en mindre bostad. Om man gör det så är det dock otroligt viktigt att man väljer en riktigt bra bäddfåtölj som man verkligen kan sova gott i.

Design och stil

Precis som med soffor så finns det så många olika typer av fåtöljer och man kan bara förundras över den innovation som råder. Kanske vill man ha något som är lite mer amerikanskt med en spak i sidan som man drar i för att få upp ben och fotstödet. Det finns även mer automatiska varianter där man med en knapp kan justera ryggstödet och sits så att man får den perfekta komforten. I och med att man lätt blir otroligt fäst vid sin fåtölj så kan det finnas god anledning att skaffa en till i ett hushåll med två personer. Annars kan det bli svårt att bestämma vem som får fredagsmyset i husets skönaste stol


Visar 290
Totalt 290

Hübsch Oblique Fåtölj

Hübsch
Fåtöljer

Hübsch Fåtölj Med Fotstöd

Hübsch
Fåtöljer

Wiksbo Fåtöljset

Wiksbo
Fåtöljer