Matbord

I köket och vardagsrummet så kan man vilja ha ett bord som är särskilt till för måltider. Det är detta som kallas för matbord och som ofta innebär en möbel med plats för åtminstone 4-6 personer. Med modern design så kan samma bord ge plats för fler genom att man drar ut en skiva som finns undertill eller på annat sätt vecklar ut det. Det är något som man kan dra stor nytta av då det blir fest och man vill samla vänner och familj till en gemensam middag.

En plats för aktivitet

Men matborden är ju så mycket mer än plats för mat och dryck. Även om man har skrivbord i barnens rum så tycks de alltid dras till matbord i kök och vardagsrum för att göra läxor eller umgås. Det här blir lätt en central plats där man slår sig ner för att läsa något eller för att prata med andra i familjen. Att man sitter bra är viktigt, men också att man tänker på att ha bra lösningar för förvaring omkring detta bord. Det är lätt hänt att alla aktiviteter som gärna pågår omkring matbord lämnar spår efter sig.

Om man inte har ett bra system för att snabbt få undan papper, böcker och annat som läggs på bordet så kan det snart se stökigt ut. Kanske kan man ha en korg som alltid står på bordet och som är lätt att plocka undan då man vill använda det för måltider utan att det ligger papper och läxor och skräpar omkring tallrikar och mat.

Samma matbord till festen

När det blir dags för fest så kan man smycka det vanliga matbordet på ett sätt som får det att upplevas som festligare. Dels så kan man ju dra nytta av funktioner som att man gör bordet större för fler platser och dels så kan man använda sig av en fin duk. När duken ligger på bordet så får det en hel ny karaktär. Man kan faktiskt använda sig av lite olika dukar till vardags och till fest just för att signalera vilken typ av måltid som vankas.

Matbordsgrupper kan se mer eller mindre eleganta ut och det ska man tänka på. Det bord som man väljer till köket ser lite annorlunda ut än det som man har i vardagsrummet där bordets design och stil blir mer framträdande. I och med att man gärna intar lite mer högtidliga måltider i vardagsrummet så kan man vilja ha matbordsstolar som är eleganta runt detta bord medan köksstolarna kan vara lite enklare.

Design som passar köket och vardagsrummet

Det är för det mesta storleken och designen som skiljer sig mellan matbord för kök, och borden för matsal eller vardagsrum. Om man normalt sett inte har två bord utan flyttar det som finns i köket till vardagsrum eller veranda då man vill få plats med fler så kan det vara klokt att välja en flexibel design som gör sig väl i olika miljöer. Bord av trä är vanliga, men det finns också vackra kreationer som är mycket praktiska av metall med bordskivor av glas.

Pris
300 kr75 000 kr
Underkategorier (2)
Färger (10)

Visar 351
Totalt 351

Wiksbo Matbord Fagerum

Wiksbo
Matbord