Hyllor

Vi kan inte leva utan dem! Man behöver hyllor i alla rum och det finns så många olika modeller och material att välja från. Innan man köper ett hyllsystem så är det viktigt att man har tänkt igenom hur det ska användas. Saker som djup och hyll-planens kraft får stor betydelse. Ibland så kan hyllan man ser på en bild se perfekt ut men om man inte tar reda på måtten så kan man bli besviken. Visst är det bra att man är medveten om vilken design och material som man föredrar, men måtten måste alltid komma först!

Skräddarsydda hyllor

Man kan bli trött på hyllor som inte klarar av den vikt som man placerar på dem. Man tänker ofta att det här beror på skruvar eller att hyllan är av lägre kvalitet. Faktum är att det faktiskt ofta är så att vi väljer helt fel design. Det beror på att vi inte alltid inser vad som kommer att krävas för de saker som vi vill placera i hyllorna.

En tumregel är att en längre hylla klarar mer. Ska det stå tunga böcker och mer på hyllan så måste den alltså vara lite längre. Man behöver inte tänka så mycket på skruvar och fästelement för när hyllans design är korrekt för den vikt man kommer att utsätta den för så ska det fungera. Det är med detta tänk som du får en skräddarsydd modell trots att den tillverkas i tusentals exemplar. Den är nämligen skräddarsydd till dina behov.

När det ska vara praktiskt

När man behöver en praktisk lösning så kan man se på bokhyllor som till exempel stringhyllor. Dessa är lätt att hantera och erbjuder en fin flexibilitet. Hyllan kan kombineras med ett skrivbord så att man kan få hyllplan alldeles ovanför bordet vilket inte är så dumt då man behöver en smidig arbetsplats. Praktiskt kan också innebära att man väljer material som metall hellre än plast och trä. Metallen är gjord för att vara lätt att hålla ren och den är också mycket slitstark.

Kvalitet för längre hållbarhet

Metall är ju ett material som ger god hållbarhet men det kan man också säga om trä. Här är det smaken som får avgöra. När hyllor har designats med material som håller hög kvalitet så får man en möbel att lita på. Formen måste också hålla hög kvalitet och montering ska inte leda till att hyllan får brister som kan leda till ras.

Om det är så att du inte är bäst på att montera ihop möbler så är det klokt att få hjälp med detta. Om man monterar på fel sätt och utsätter hyllan för kraft bara för att det inte går som man vill så kan det leda till skador. Då är det bättre att få hjälp från start så att möbeln blir så hållbar som det är tänkt och så att man slipper bli galen av att inte lyckas få ihop den!

Pris
30 kr20 420 kr
Märken (192)
Färger (19)

Visar 1 387
Totalt 1 387

Flex Hatthylla 80

Flex
Hatthyllor

Dolly Hylla 3

Dolly
Hyllor

Arun Hylla Smal

Arun
Hyllor

Gomera Hatthylla 59

Gomera
Hatthyllor

Utgått Bokhylla

Utgått
Bokhyllor

Grafit Hylla 36

Grafit
Hyllor

Sam Hatthyllepanel

Sam
Hatthyllor

Fame Hatthylla Liten

Fame
Hatthyllor

Alpi Bokhylla 80 Akacia

Alpi
Bokhyllor

Petrus Hylla Vägghylla 58

Petrus
Hyllor

My Hylla Väggförvaring 142 Ek

My
Hyllor

Helsingfors Bokhylla

Helsingfors
Bokhyllor

Trodena Skohylla Antikgrå

Trodena
Skohyllor

Paduli Hylla Mediaställ Ek

Paduli
Hyllor

Ascot Bokhylla 75

Ascot
Bokhyllor

Dorian Hylla Vikvägg 100

Dorian
Hyllor

Maggiora Bokhylla 56

Maggiora
Bokhyllor

Nickolas Bokhylla 114

Nickolas
Bokhyllor

Ascot Bokhylla 75 Ljus Ek

Ascot
Bokhyllor

Praxis Hylla 80 Hög

Praxis
Hyllor

Folio Hylla 61

Folio
Hyllor

Cameo Hylla Trappsteg 139 Ljus Ek

Cameo
Hyllor

Welcome Hylla Del-1 Topplatta

Welcome
Hyllor

Humberto Bokhylla 45

Humberto
Bokhyllor

Flex Hylla 8-Pack 60

Flex
Hyllor