Hallmöbler

Precis innanför ytterdörren så finns det en yta som vi kallar för hall eller tambur. Den kan vara liten eller så är det tal om ett verkligt rum där man får plats med flera hallmöbler för förvaring av kläder och mer. Även om hallen är rätt så liten så finns det mycket som kan ge bättre användning av den. När man inte har plats för möbler på golvet så kan man lösa förvaringsbehovet med hatthyllor såväl som med krokar på väggen.

Det vi vill lägga ifrån oss i hallen

När man kommer innanför dörren så har man ofta saker i händerna som man genast vill lägga ifrån sig. Det är på grund av detta som man faktiskt kan ha ett stort behov av hallmöbler som kan ta emot alla dessa prylar. Det vanligaste är förstås att man kommer med nycklar som man behöver en självklar plats för. Med nyckelskåp så slipper man leta som en galning i hela huset efter cykelnyckel och dörrnyckel. Tar man bara för vana att hänga varje nyckel på sin krok i skåpet då man kommer hem så kommer det alltid att vara ordning och reda på nycklarna.

Hallmöbler för ytterkläder

När nycklarna är på plats så börjar man ta av sig jacka och skor, ofta samtidigt. Skorna kan man vilja peta in i ett hörn där de inte stör någon. I en hall så behöver man bra plats för skor för det kan bli riktigt irriterande för andra som kommer in då det ligger en massa skor på hallgolvet. Det här ser inte bra ut och leder också till att andra kan snubbla.

Jackor kan man hänga på krokar, på tamburmajorer som står på golvet, eller i en nisch där man har ett smart system med hängare och krokar. Här är det återigen så att den plats som finns i hallen kommer att avgöra hur man kan inreda med hallmöbler som är till för att förvara ytterkläder i. Det finns smarta skohyllor som har luckor som man fäller ut och som inte tar så mycket plats. De kan också användas som en slags bord där man kan lägga annat som post och mobiltelefon.

Förvaring som inte syns

När man har en öppen förvaringsplats i hallen där det finns en stång för att hänga jackor och rockar samt skohyllor på golvet så kan man välja att dölja detta med ett draperi. Det går också att använda en persienn eller någon form av gardin för att se till att det hela ser lite snyggare ut. Det här blir viktigt om hallen syns tydligt från andra rum och man inte tycker att skor och ytterkläder är en fin utsikt från soffgruppen.

Även om man har en mycket liten hall så kan det vara bra att veta att det finns gott om lösningar och hallmöbler som inte tar stor plats men som erbjuder god förvaring. Man får en bättre miljö då saker och ting har sin plats, så det kan vara till stor glädje att faktiskt investera i innovativ design som gör att man får ut mesta möjliga av tamburens lilla yta.


Visar 148
Totalt 148