Trädgårdsbord

När man vill umgås i trädgården så behöver man bord. Det finns många fina modeller att välja från och här kommer smak att spela stor roll. Vill man ha ett bord av trä med bänkar och pallar så ska man dock tänka på att detta kräver ett underhåll som skiljer sig lite från det som man har med plastmöbler och metallmöbler. Kvalitet är viktigt och det särskilt när man vill få trädgårdsmöbler som man kan använda många säsonger i rad.

Olika material, olika känsla

Olika material ger olika känsla. Ett trädgårdsbord av trä är stabilt och ofta rustikt. Det ger en klassisk upplevelse av svensk sommar och kan ha en konstruktion där bänkar är inbyggda. Borden som är gjorda av metall är ofta mycket vackra att se på. De kan vara lite tyngre och tillverkas ibland med gjutning på klassiskt vis. Bordets topp kan ha hål eller vara massivt. Det är inte ovanligt att man kombinerar glas och metall, detta så att själva stommen är gjord av metall medan bordytan är av glas.

Plastmöbler kanske inte känns lika vackra som de som är gjorda av metall, glas och trä, men de är mycket praktiska. Dessutom så kan stolar och bord av plast för trädgården vara otroligt bekväma. De är lätta att flytta på då de inte väger så mycket. Om man inte tycker om känslan av att sitta på plast så är det lätt ordnat med fina kuddar som är till för stolar. Lägger man en duk över bordet så kommer man ju inte tänka så mycket på att det är av plast.

Förvaring och underhåll av trädgårdsbord

Något som kan få trädgårdsmöblerna att räcka längre är god förvaring. När sommaren är slut och det blir för kallt för att sitta ute så är det bra om man kan ställa in trädgårdsbordet och stolar i någon form av förråd. Då kommer det att vara praktiskt med en modell som man lätt monterar isär eller viker ihop så att man får in den i förrådet. Trämöbler måste man se över och rengöra samt lacka då och då. Det här kan vara kul arbete och också leda till att man får en känsla av förnyelse varje vår. Metallmöbler kräver mindre underhåll men måste liksom trä och plast rengöras för att förbli fräscha.

En sittplats man trivs med

Man bör välja trädgårdsbord som man trivs med. Tänk på hur stort bordet är, om det är runt eller fyrkantigt, om det går att veckla ut och mer som kan påverka hur du upplever det. När bordet är väl anpassat till dina behov så kommer det att användas flitigt. Det kan vara smart att tänka på hur benen under bordet är utformade. En del blir tokiga över att man slår i bordsben då man sätter sig ner och vill helst har en stomme som ger stödet från mitten på bordet. Det här kan tyckas vara en detalj men den är viktigt att tänka på innan man beställer ett nytt bord till uteplatsen eftersom man antagligen kommer att använda det under många år framöver.


Visar 81
Totalt 81

Baltic Garden Oxford

Baltic garden
Trädgårdsbord

Hortus H-Modell

Hortus
Trädgårdsbord