Ljus

En inredningsdetalj som är liten men som kan göra så stor skillnad är ljuset. Man kan välja att tända mindre ljus på fat eller ställa upp en stor kandelaber mitt på bordet med magiska stearinljus. Med ljus så skapar man trivsel och en särskild stämning och det är också därför som man alltid bör se till att ha några i reserv. Oavsett om man har tänkt sig en mysig kväll på verandan eller lite hemmaspa i badrummet så finns det god anledning till att aldrig vara utan rätt typ av ljusprodukter.

Ljus för trivselns skull

De flesta associerar ljusen med trivsel och god stämning. Det är något som är så lugnande med en mjuk flamma som sprider ett varmt sken. Modern ljusdesign ser till att man kan känna sig trygg då man använder levande eld. Ljuslyktor är säkra att använda både inomhus och utomhus, och de kan ha många olika färger vilket också påverkar stämningen. Vill man ha mer värme och kanske lite romantik så kan man välja röda, gula och rosa färger. Blått, vitt och grönt är också vackert men lite svalare och ett fint val under varma sommarnätter.

Med dofter som gör väl

Ljusen kan så mycket mer än att skimra. Man kan välja doftljus för att även sprida olika typer av dofter. Det här är spännande och idag så vet vi så mycket mer om hur aromaterapi kan påverka oss på ett positivt sätt. Med dofter som lavendel så sprider man ett lugn, eukalyptus och mint kan ge mer energi, och så finns det dofter som sägs ha helande egenskaper. Det är alltid en fördel att kunna påverka ett rum med härlig doft. Det gör det så mycket mer inbjudande att vistas där.

Kvalitetsljus håller doften tills de är slut och kan även avge viss doft då de inte är tända. Jordgubbar, vanilj, hav… det finns så många spännande val. När ljusets design matchar doften så får man en helt fantastisk dekoration som man kan använda i husets olika rum eller på balkongen.

En tillgång året om

För många så är ljus något som man tänder under vinterhalvåret och det är klart att mörka vinterkvällar får en helt annan känsla och karaktär då man tänder ljusstakar och lyktor, inomhus och utomhus. Men faktum är att ljusens positiva inverkan är lika viktig året om. När man bjuder in till middag så kommer det alltid att uppskattas att man har placerat fat eller lyktor på bordet och på andra platser där man kommer att umgås.

Precis som att man varierar färggardiner, kuddar och annat för att matcha årstiden väl så kan man välja olika typer av ljusprodukter. Funktionella fyrfatsljus är ju också något som man faktiskt kan värma mat på och det är något som man alltid ska ha redo hemma i köksskåpet. Glöm inte något att tända ljusen med! När man väl är redo att värma osten, skapa skimmer i fönstret, eller lysa upp trädgården med vackra lyktor så vill man inte stå utan en smart tändare eller tändstickor!


Visar 275
Totalt 275

Georg Jensen Cc 2023

Georg jensen
Doftljus