Rullgardiner

De är så vanliga men när man väljer rätt modell så känns det inte alls alldagligt. Tvärtom så kan fina rullgardiner vara det som lyfter känslan man har i ett rum. Framförallt så talar vi här om funktion. En bra rullgardin har man stor nytta av då den ser till att man får ett mörkt rum då man vill ha det, oavsett vad som händer utanför. Precis som hissgardiner så kan den här gardindesignen också vara riktigt fin att se på. Det blir den då man väljer en snygg modell som kommer med olika val av färg och mönster.

Rullgardiner måste vara måttanpassade!

Man ska absolut inte missa att måttanpassa de rullgardiner som man köper. Om man inte gör det så finns risken att det inte blir så snyggt. Om gardinen hänger utanför fönstrets karmar, eller kanske utanför på ena sidan men inte på den andra, så är det också så att man inte får en god blockering av ljuset som faller in genom rutan. Det här måste man verkligen tänka på då man väljer en mörkläggningsgardin vars främsta syfte är att se till att det förblir mörkt även under ljusa sommarnätter.

En design som du tycker om

När du vet att rullgardinen kommer att passa i fönstret så kan det vara klokt att tänka lite mer på det där med färg och mönster. Idag så kan man välja mellan hundratals olika tryck. Man kan rentav välja att använda sig av ett fotomönster och då kan man ju ha en unik bild i fönstret. Det här skiljer sig en hel del från vanliga persienner som också kan vara vackra men som sällan blir så innovativa. Väven kommer också att få betydelse. Den kan vara mer eller mindre mörkläggande så här måste man vara på det klara med precis hur man har tänkt använda gardinen och hur mörkt man vill kunna få det i rummet.

Hur ska rullgardinen styras?

Man kan givetvis alltid välja lamellgardiner, persienner eller rullgardiner som är gjorda för att enkelt styras på ett manuellt sätt. Man rullar upp och ner helt enkelt. Det finns även modern teknik där man kan hissa rullgardiner upp och ner med en fjärrkontroll. Man kan också välja en modell där man styr mekanismen med sin smartphone! Hur teknisk du vill bli med dina gardiner är en smaksak, men det är ett faktum att inredning integreras mer och mer med avancerade elektroniska system.

I barnens rum så kanske man vill behålla det enkla för att undvika lek med rullgardinerna, men i vardagsrummet så kan det vara en tillgång att från soffan justera ljusinsläppet genom att klicka på en knapp för att gardinen ska rullas till rätt läge. Det här behöver alls inte bli komplicerat och med korrekt installation så får man ett gardinarrangemang som man kan lita på under många års tid. Enda anledningen till att man till sist väljer att byta ut är att man vill ha ny färg och stil på tygerna.

Pris
41 kr93 999 kr
Färger (2)

Visar 171
Totalt 171

Himla Hissgardin Ebba Natur

Himla
Hissgardiner

Himla Hissgardin Ebba Natur

Himla
Hissgardiner