Mörkläggningsgardiner

Om det ska vara mörkt för att man ska kunna sova så kan sommarmånaderna bli plågsamma. Nattljuset i Skandinavien är världsberömt, men det är inte alla som tänker på hur detta ljus får barn och vuxna att vända och vrida på sig i sängarna. Det finns en enkel lösning som stavas mörkläggningsgardiner och dessa finns det gott om. Man kan välja en modell som passar rummet perfekt och som är enkel att använda sig av. En mörkläggningsrullgardin kan kombineras med andra gardinarrangemang så att man får riktigt vacker fönsterdekoration.

Hur mörkt blir det med mörkläggningsgardiner?

Svaret på den frågan beror på de rullgardiner som man väljer. Man ska aldrig chansa på att det kommer att bli bra bara för att man väljer ett mörkt tyg. Mörka tyger och mörkläggningsgardiner är inte samma sak! Även blå och svarta gardintyger kan släppa in ljus då de har en tunnare väv. Man måste inte välja en traditionell rullgardin för att få mörkläggningseffekten. Det finns ju hissgardiner som är framtagna för att ge ett mörkt rum.

Faktum är att just hissgardinen eller rullgardinen ofta blir bättre val än till exempel persienner och lamellgardiner som inte alltid är lika effektiva. Om det ska bli riktigt mörkt så måste man satsa på gardinen som är framtagen för detta.

Kombinationer är bra att ha

I och med att en mörkläggningsgardin inte är gjord för att ge flexibilitet så kan man vilja kombinera den med en annan gardindesign. Man kan till exempel installera en vanlig gardinstång med snygg gardinlängd som faller vid sidan om fönstret. Samtidigt så har man en rullgardin som sitter lite tätare mot rutan som man använder då man vill att det ska bli så mörkt att den mest kräsne av de kräsna ska kunna sova.

För mer än sovrum

Men det är ju inte bara i sovrum som man vill ha det mörkt. I vardagsrummet så kan man vilja se på film och man blir ofta störd av att det kommer ljus från fönster. När man har smarta gardiner som man lätt hissar upp och ner för att reglera ljusintaget så ökar trivseln såväl som funktionen i rummet. Man kan till och med använda sig av modeller som man styr med fjärrkontroll från favoritfåtöljen. På så vis då kan man snabbt få bort ljus som reflekteras i skärmar snabbt och lätt.

Fin design för olika rum

Det vanligaste är att mörkläggningsgardiner har en enkel färg. Men det går också att välja design som kommer med bilder och särskilda motiv. Det kan man vilja välja till barnens rum för att liva upp och göra det mysigare. Om man ska kombinera en mörkläggningsrullgardin med andra gardiner så får man förstås tänka på att dessa ska passa ihop. Annars kan det lätt bli rörigt. Då man håller ljuset ute mer rullgardiner som är enkla att installera så får man stor frihet vad gäller uppdateringar. Man kan byta gardinen för att få en ny design som förnyar rummet och gör att man känner inspiration i vardagen.

Pris
408 kr764 kr
Märken (2)
Färger (2)

Visar 5
Totalt 5