Lamellgardiner

När man ser en lamellgardin så kan man bli imponerad. Designen är snygg och klassisk men ändå så innovativ. Här tar man konceptet som vi ser i persienner och ställer det på huvudet. Varje bit hänger från tak till golv och kan samlas med den nästa för att utgöra en komplett gardin. Det är viktigt med design som håller hög kvalitet för om man ofta rör på sina lamellgardiner så kan de fastna och slitas ut om de inte har designats på rätt sätt. Tyget måste ha rätt styrka, och konstruktionen för att röra gardinen fram och tillbaka ska klara flitig användning.

Så enkelt med lamellgardiner

Har man stora fönster mot en trädgård eller altan där det även ingår en dörr så kan det bli fint med lamellgardiner. Det här är gardiner som består av lameller som har kopplats samman med en kedja eller tråd. Varje bit är fristående men den kan samlas med nästa så att man får en gardin som hänger ihop och som kan samlas så att man öppnar upp för utsikt. När man vill få in mer ljus så ser man till att det blir utrymme för ljus och luft mellan varje lamell och tvärtom.

Man kan inte säga att lamellgardinerna fungerar som mörkläggningsgardiner. Då ska de vara gjorda av mycket kraftigt tyg och ha en konstruktion som ser till att vinddrag inte kan sära tillfälligt på olika lameller. Designen är dock mycket enkel och smart när man vill ha en snygg lösning för att vardagsrum eller kanske för ett kontor.

En design som passar stora fönster

Det här är en design som är särskilt lämplig för större fönster men den finns även för mindre rutor. Man måste inte välja gardinlängder som sträcker sig från tak till golv för att tjäna på den innovativa designen. Tillsammans med en bra rullgardin som sitter tätt i fönstrets inre karm så kan lamellgardinen bli en perfekt lösning. Man väljer den framförallt för att den är vacker att se på, både från insidan och från utsidan.

När man vinklar lamellgardinen till maximalt öppet läge så kommer man fortfarande att få en gardineffekt. Det här ser mycket bra ut och passar fint då man vill få in ljus men ändå vill värna lite om insynen. När man väl skickar hela gardinen åt sidan så samlas den upp på ett kompakt sätt som inte tar stor plats och det är också en fördel.

Som rumsavdelare

Man kan absolut använda lamellgardiner som rumsavdelare. Det här kan se snyggt ut och även vara smidigt då man behöver en lösning som inte tar så mycket plats då man vill ha rummet öppet igen. Det enda man ska tänka på att man inte får samma styrka som med en persienn som är gjord av trä. Det här är trots allt en lösning av tyg. På kontor så kan det vara trevligt att hänga lamellgardinen i stora fönster som delar av rum då man på detta vis kan välja när man vill ha det lite mer privat och när man vill återgå till ett kontorslandskap som känns öppet.

Inget hittades!

Tyvärr så har vi inga produkter att visa i den här kategorin för tillfället.

Populära Produkter