Panelgardiner

När man behöver inredning med god funktion så är fönster inget undantag. Varför installera en klassisk gardin då du istället kan välja panelgardiner som kan dras omlott och justeras på ett så smart sätt. Det här är gardindesign som påminner en hel del om de skjutdörrar som man kan se på moderna garderober. Gardinlängden går från fönstrets topp och hela vägen ner till golvet, och med olika lager så kan man lätt påverka hur mycket ljus som faller in i rummet. Dessutom så är det här en gardindesign som känns snygg och fräsch att se på. Den kommer med enkla linjer och är också lätt att själv installera.

Panelgardiner för fönster

Det finns flera anledningar till att välja panelgardinerna för fönster. I vardagsrum där man kanske har stora fönster som inkluderar dörrar ut till terrass så får man en mycket ombonad känsla med panelgardiner som kan ha samma stil, och färgskala, som möblerna i rummet. Gardinlängderna har en distinkt rektangulär design och är lätta att flytta på. Bit för bit så samlas tygets delar så att det ser ut som att man bara har en enkel gardinlängd som hänger rakt och snyggt vid sidan om fönstret.

Man kan också använda sig av flera lager för att påverka den ljusstyrka som kommer från fönstret. Då kan man välja om man kanske vill föra samtligt gardintyg åt sidan eller om man vill att ett lager ska hänga kvar för fönstret och släppa in svagare ljus samt hindra insyn.

Mer än vanliga gardiner

Med gardiner i panelformat så kan man även skapa rum i rummet. Det går nämligen att installera panelen mitt i rummet. Kanske vill man avgränsa köket som flyter samman med vardagsrummet, eller så kan man skapa en liten sängnisch genom att använda gardinen som en vägg vid sängens fotända och sidor. Har man öppen förvaring så kan man välja att täcka den med en snygg panelgardin som kan ha design som påminner lite om en persienn. Det finns så många möjligheter med denna smarta design som absolut inte bara är till för fönster.

Välj rätt färg och stil för ditt hem

Du kan alltid byta ut gardinarrangemanget och det bör du också göra då och då, men även om du vet att du tids nog kommer att uppdatera så finns det god anledning att välja färg och stil med omsorg. Vad kommer att passa bäst i rummet? Vilken sinnesstämning upplever du då du ser panelgardinens färg och form? Det här är frågor som du ska ställa dig innan du beställer nya gardiner. Det kan helt klart vara det värt att se på lite olika design innan man väljer. Bor man flera i samma hem så är det kanske också bra att se vad andra i hushållet säger. Detta särskilt om man tänker sig en färg och stil som är lite utöver det vanliga.

Montera gardinerna själv

Du kan lätt montera panelgardiner själv om du bara följer de instruktioner som kommer med dem. Eventuellt så behöver du installera nya fästen i fönsterkarmen och det kanske du ska ta hjälp med om du inte är så van vid att borra hål och skruva. Det är viktigt att montering sker på rätt sätt så att gardinkonstruktionen sitter som den ska och gardinlängderna lätt kan dras omlott och till öppet läge utan hack och gnissel.

Inget hittades!

Tyvärr så har vi inga produkter att visa i den här kategorin för tillfället.

Populära Produkter