Markiser

Då man vill justera ljus och insyn utifrån så är fönstermarkiser ett bra val. Det finns många olika modeller, men tanken är alltid att man skapar skugga och kanske också lite lä på utsidan av en byggnad. Man kan använda markiser i vanliga fönster såväl som vid en terrass där man även drar nytta av att kunna sitta i skuggan på utsidan. Med olika design och mönster så ser man till att man får den rätta känslan som passar hemmet och trädgården perfekt.

Det är så trevligt med markiser!

Något de flesta kan komma överens om är att man skapar trevnad och trivsel med fina markiser. Klassiska mönster som randigt syns ofta på caféer där man vill göra det inbjudande att sitta ner för att ta en kopp kaffe i skuggan. Samma sköna känsla kan man få hemma på altanen. Det är bara att installera vackra terassmarkiser på uteplatsen, och sedan dra nytta av dessa både utomhus och inomhus.

Men liksom vid alla andra köp av inredning så måste man betänka vissa saker innan man beställer. Det finns trots allt flera olika modeller att välja bland och man kan inte räkna med att ett standardformat kommer att passa de egna fönstren. Det är viktigt att mäta och undersöka denna sak innan man köper markiserna så att det blir rätt från start.

Hög kvalitet är viktigt

Oavsett vilken markissort man väljer så måste man betänka att det som sitter på utsidan av fönstret utsätts för mer slitage än gardiner som man har på insidan. Även när markisen är upprullad så kommer den att utsättas för vatten, vind och smuts. Med material som klarar lite mer så får man en lösning som håller längre. Installationen kommer också att påverka hur lång hållbarhet man kan räkna med. Då det blåser på så får det inte finnas risk för att fästen lossnar så att terassmarkisen till sist faller och skadas.

Tyget bör också klara av både regn och solljus. Det är klart att man kan räkna med att färger bleks efter viss användning, och man bör ta för vana att rulla ihop markisen då det regnar utomhus. Men det bör inte vara så att man redan efter några månaders tid får känslan av att tyget är utslitet och inte längre ger det skydd som man är ute efter.

Rätt typ av markis för ditt hem

Vilken typ av markis du ska välja beror på flera faktorer. Det finns mindre modeller som man kan fästa i villafönster såväl som i fönster på flerbostadshus. Storlek och form kommer att påverka hur det hela ser ut och vilket skydd man får. Ta dig tid till att upptäcka de lösningar som finns och tänk noga igenom hur de kan bidra till en bättre hemmiljö. Det är också viktigt att beakta om man kan klara installationen själv eller om man ska ta professionell hjälp med detta. Det tar inte lång tid för en duktig hantverkare att få markisen på plats och då kan man lita på att den sitter som den ska.

Inget hittades!

Tyvärr så har vi inga produkter att visa i den här kategorin för tillfället.

Populära Produkter