Gardiner

Ett naket fönster kan upplevas som ofärdigt. Man får nästan känslan av att kliva in på en byggarbetsplats när fönsterkarmen gapar kal och tom. Visst är det så att gardiner fyller flera syften. Med svepande gardinlängder och gardinkappor så kommer även väggen att smyckas på ett så klassiskt vis. Fluffiga arrangemang eller rak stilren design kan komplettera övrig inredning i rummet på ett perfekt sätt. Fönstrets dekor bjuder in till förnyelse och gör det möjligt att på kort tid förändra ett rums karaktär. Moderna gardinmodeller är också gjorda för att göra det lätt att själv installera och hänga upp de nya gardinerna på rätt sätt.

Behovet av gardiner

Den som bor längst ut i skärgården med måsar som enda grannar kanske inte tycker att det behövs mer än markiser för att få skugga när solen ligger på. Visst kan det finnas en charm i att lämna fönstret så öppet som möjligt, men gardiner är också en form av dekoration som man vill ha även om utsikten är så naturskön. En enkel gardinstång och ett gardintyg som faller vackert på ena sidan om fönstret kan vara alldeles tillräckligt då man inte bekymrar sig om vem som kommer att se in.

De flesta behöver någon form av gardinarrangemang men det behöver inte bli komplicerat. Man måste inte vända sig till ett inredningsproffs för att ta hand om denna bit. För det mesta så går det bra att beställa färdigsydda gardiner med rätt mått som man enkelt sätter upp på egen hand. Då och då så kan man byta ut för att ändra färg och känsla i rummen.

Sova när natten är ljus

I Sverige så är sommarnätterna korta. Mörkret tycks aldrig riktigt infinna sig och då kan det vara svårt att somna. Barn som aldrig vill gå och lägga sig för att det enligt deras mening fortfarande är dag kan bli nog så frustrerande att natta. Om du upplever att det är för ljust i ett sovrum så är rullgardiner eller mörkläggningsrullgardiner en mycket bra lösning. De kan fungera bättre än vanliga persienner som inte alltid ger det mörker som man är ute efter för att få en god natts sömn. När man väljer en snygg modell som sitter tätt i fönstret så är rullgardinen något som man inte ens märker då den är upprullad. Med olika mönster och färg så kan man också se till att den goda funktionen går hand i hand med skönhet.

Smarta lösningar för olika fönster

Det gäller att tänka till då man vill justera ljuset och insynen. Dessutom så är användarvänlighet viktigt. När man ser på gardinerna för ett visst rum så måste man beakta fönstrens storlek, hur det ser ut med insyn, om solen stundtals ligger på, och hur övrig inredning i rummet ser ut. Hissgardiner kan vara ett klassiskt och rätt så romantiskt val. Här kan man välja en variant som även ger mörkläggning så att man får god sömn eller bra ljusreglering då man vill se film.

Man kan ju även påverka rummets känsla från utsidan. Med fönster- och terrassmarkiser som man kan kontrollera från insidan så kanske man inte behöver jobba så mycket med invändig gardindesign då dessa kan reglera både ljusintag och insyn på ett effektivt vis.


Visar 4 471
Totalt 4 471