Gardinstänger

Vad hänger dina gardiner i? En snabb titt på arrangemanget i fönstret kanske får dig att inse att det hela ser rätt så trist ut. Man behöver se över gardinstänger då och då för att ge gardinlängder det stöd som de behöver för att hänga snyggt. Ibland kanske det räcker att byta ut ringar och clips. Men man ska inte missa hur stor skillnad det kan göra om man väljer en stång i ett nytt material och med en design som tillför rummet en ny dimension av eftertanke.

Gardinstänger som man lägger märke till

Många missar helt glädjen man kan ha av att hänga upp gardinerna på stänger som är vackra att se på. Man tänker kanske inte alls på denna bit tills man inser att det inte finns något redo i fönstret och att gardinerna som man beställde inte kommer med en stång. Nu gäller det att fundera lite på hur gardindesignen kan förstärkas av rätt gardinstång. Man kan ju matcha rätt med material, färg och form.

Frågor man ska ställa sig är hur gardinens tyg ska hänga. Det här påverkar man nämligen med rätt gardinstänger. Idag så finns det härlig design att välja från. Mässing, guld, unik färg, trä eller kanske en enklare list som man fäster direkt i taket men som märks på ett stilrent sätt. Det enda man inte vill är att gardinstången märks för att den ser sjabbig ut eller för att den bidrar till gnissel då man drar i tyget för att flytta på det.

Då gardinstången inte ska synas

Man kan ju faktiskt också vilja har en stång som alls inte märks. Det finns gardiner som ska hänga rakt och smidigt och ge intrycket av att de i stort sett hänger fritt och då kommer en traditionell stång inte att bli bästa valet. Med olika typer av panellösningar så kan man få till denna effekt. Tillsammans med lämpliga hängen så ser det snyggt och professionellt ut.

Material som ser fina ut

Det finns material som ser fina ut lite längre än andra. Men man får inte glömma bort att gardinstängerna liksom annan inredning behöver lite underhåll. Man måste damma, putsa och sköta om dem för att de fortsatt ska blänka och behålla färgen. Då du tar ner gardinerna för att tvätta eller byta ut så kan du även passa på att snygga ut stängerna som de hänger på. Kanske blir det då även dags att byta stång för att få en ny känsla i rummet.

Installera själv

Man kan absolut installera gardinstänger själv och få ett snyggt resultat. Detta oavsett vilken modell man väljer. Ett tips kan dock vara att förbereda detta ordentligt. Se till att du har verktygen som krävs för att fästa stången ordentligt. Det kan också krävas lite tålamod för att se till att den sitter rakt. Om man slarvar med detta så kan det bli till en tippande gardinstång som gör att gardinen aldrig kommer att sitta rakt! För att lyckas med installationen så ska man se till att ha gott om tid till den och kanske också att ta lite hjälp om det är så att man har tummen mitt i handen!

Pris
144 kr1 999 kr

Visar 11
Totalt 11