Gardinkappor

Vänd inte gardinkappan efter vinden! Välj något som verkligen passar ditt hem och din smak. Det är verkligen inte svårt att finna olika typer av gardinkappor och du kan ställa krav både på design och på kvalitet. Det du bör tänka på är att gardinkappan kan komma mer eller mindre färdig för installation. Det behöver alls inte vara svårt att själv ta hand om viss sömnad, men det är klart att de modeller som är redo att hänga upp spar tid.

Färdigsydda gardinkappor

Färdigsytt är enklast för det flesta. Man får då den gardinkappa som man ser på bild och kan även beställa rätt gardinstång till denna. Alternativt så kanske man vill anpassa gardinen efter den stång man redan har i hemmet. Det är ju inte alltid som man är ute efter att totalrenovera gardininstallationen och då kan det vara klokt att göra detta. Det finns smarta modeller som är väl anpassade till olika typer av lister och stänger. Detta så att slutresultatet blir snyggt oavsett vad man redan har därhemma i fönstren.

Då längden ska vara rynkad

Om man vill ha en gardinkappa som är rynkad, det vill säga att den faller i vågor eller veck, så måste man tänka på det då man beställer ett visst antal meter. Mät hur brett fönstret är och räkna sedan 1.5 gånger denna bredd för att veta hur många meter du behöver beställa. När det är så att man kan beställa gardintyget i enlighet med meter och centimeter så får man vara beredd på att själv fålla sidorna för att det ska bli snyggt. För ett fönster med standardmått så kan man ofta hitta färdiga lösningar som redan är fållade och redo att hänga upp.

Direkt på gardinstången eller med öljetter

En del tycker att det ser fantastiskt ut när gardinen klär gardinstången. Det här är också en teknik som gör det rätt så enkelt att installera. Men man kan också välja gardinkappor med öljetter som även dessa är enkla att trä över en gardinstång. Den här typen av gardin ger ett mer stilrent intryck och kan passa bra när man inte är ute efter att ge fönstret en ombonad känsla.

Mer avancerad design

Om man vill ha mer än gardinlängder som hänger rakt vid fönstrets sidor så kan man välja gardinkappor som kommer med detaljer som extra tyg upptill. Det finns ju även kortare gardiner som inte täcker hela rutan och som kan vara ett fint komplement till en rullgardin. Har man inga problem med insyn så kan man vara lite friare vad gäller längd. Då kan man fokusera på mer på hur gardinerna kommer att rama in fönstret och den utsikt som man har. Oavsett vilket så är det förstås alltid viktigt att man väljer färg och mönster som man kommer att trivas riktigt bra med.

Inget hittades!

Tyvärr så har vi inga produkter att visa i den här kategorin för tillfället.

Populära Produkter