Vitrinskåp

Det finns saker som man inte använder varje dag och som är så fina att man gärna vill visa upp dem. Det här kan vara glas, särskilda bestick såväl som skålar som man bara serverar bål och sallad i då man har gäster. I ett vitrinskåp så syns det som man förvarar eftersom skåpet har dörrar med glasrutor. Det är också därför som det heter som det gör. Ordet vitrin kommer nämligen från det franska ordet vitrine som kommer från det latinska uttrycket vitrium som är samma sak som glas.

Glas som skyddar viktiga föremål

Samtidigt som man vill visa upp och påminnas om föremål som man tycker särskilt mycket om så vill man skydda dem. Det är just vad man gör med vitrinskåp som ser till att konstföremål, glas och porslin inte skadas av damm och smuts som finns naturligt i luften i ett hem. Dessutom så kommer föremålen inte att vara så lätta att få tag i. Det är verkligen inte så dumt när man har barn i hushållet. Man kan ju till och med låsa dörrarnaskåpet om man känner att det finns risk för att saker plockas ner för att utforskas av små fingrar.

Med ljus så syns sakerna bättre

Det finns god anledning till att välja vitrinskåpen som kommer med inbyggda lampor. Man kan nämligen inte lysa upp sakerna i skåpet med spotlights då deras ljus bara kommer att reflekteras i glaset och ge motsatt effekt. Lamporna kan sitta på ett mycket diskret sätt och sena kvällar så kommer skåpet att bidra till en så mysig effekt där det står i köket eller kanske vardagsrummet. Man kan släcka alla andra ljus och dra nytta av att det inte blir helt mörkt då skåpets lampor är tända.

Vitrinskåp med olika design

Vilken typ av vitrinskåp man ska välja är en smakfråga. Det finns modeller som bara har en lägre del som står direkt på golvet utan ben och som inte inkluderar lådor. Man kan också välja en design där man får lådor längst ner och sedan en övre del med glasdörrar. Vad man ska välja beror både på det som man tycker är fint och de behov som man har. Vitrinskåpet är en viktig förvaringsplats så det är inte så dumt att få plats med mer än det som man vill ska synas.

Med ben under skåpet så kan det också vara lättare att hålla rent. Har man golv som man städar med vatten så ska man också betänka att ett vitrinskåp som står direkt mot golvet kan skadas av att utsättas för vatten med jämna mellanrum. Även om det är gjort av trä som har behandlats för att klara av viss väta så får man inte överdriva. Det ska man också betänka då man vill damma och hålla möbeln ren. Det är viktigt att använda rätt medel och att underhålla på rätt sätt. På så vis så kanske skåpet en dag blir till en antikvitet som ens barnbarn har stor glädje av.

Pris
1 569 kr37 000 kr
Färger (5)

Visar 74
Totalt 74

Nordal Classic Vitrinskåp Dubbel

Nordal
Vitrinskåp

Nordal Double Cabinet Vitrinskåp

Nordal
Vitrinskåp