Beslag

Beslagen finns i alla rum och är viktiga detaljer både för estetik och funktion. Med beslag så ser man till att skåp och dörrar kan öppnas och stängas som de ska, att brevinkastet håller tätt, och att man slipper gnissel på grund av gångjärn som rostar. I Sverige så har vi en god tradition av metallhantverk och det finns många industriföretag som tillverkar haspar, handtag och andra detaljer som håller otroligt hög kvalitet. Det finns ingen anledning att special-beställa beslagen då det finns så många varianter, färger och former att välja från.

Ny känsla med nya beslag

När det inte är tid för en större renovering så kan man göra mycket genom att helt enkelt byta ut beslagen på skåp och dörrar. Kanske känns köksinredningen utdaterad, men att riva ut och byta allting är det inte tal om. Med nya handtag så får man känslan av att ha gjort om. Kanske väljer man en ny typ av beslag som är lättare att använda, och som ger bättre funktion i köket. Om man till exempel byter knoppar mot draghandtag så får man en naturlig plats att hänga en kökshandduk på.

Metallbeslag som klarar väder och vind

Det är mycket vanligt att man väljer metall för krokar, handtag och haspar. Det finns förstås vackra varianter av trä, men när man ska dra och rycka i inredningen så ofta så är kraften i materialet otroligt viktig. Metallen står sig bra i olika väder och vind vilket beror på att den tillverkas för att klara av slitage såväl som vatten. Med metaller som aluminium så eliminerar man problem med rost. Men även andra metaller som stål behandlas för att klara av miljöer där man använder sig av vatten som i köket.

En hasp som ska se till att en dörr förblir stängd bör vara av metall. Andra material är inte tillräckligt starka. När man behöver en enklare låsningsfunktion så kan man investera i hasp och beslag som man enkelt skruvar på en dörr eller ett skåp. Kanske är det så att man vill hålla små fingrar borta från det som finns i ett skåp eller i ett rum, men man vill inte installera ett avancerat lås. Då behöver man inte så mycket mer än en hasp.

Större haspar kan även göras i trä. Detta kan man se i uthus och i vedbodar där man på ett smart sätt vill se till att dörrar inte står och slår i vinden. Har man en snickeboa så kan man ju behöva den här typen av beslag både på insidan och på utsidan…

Byta ut allt eller enskilda delar

När man vill fräscha upp och se till att beslagen fungerar som de ska så kan det vara läge att byta ut samtliga för inredning som hänger ihop. Om man inte hittar precis samma modell som den som redan finns på plats så finns risken för att det inte kommer att se så bra ut. Med tanke på att det inte kostar särskilt mycket med vackra beslag så kan man gott investera i en stil och design som lyfter hemmets inredning och ger en ny och snygg känsla.


Visar 704
Totalt 704

Vetro Beslag Crati

Vetro
Beslag

Vetro Beslag Crati

Vetro
Beslag