Pollare

Ordet kan verka lite förvirrande, i varje fall när man talar om trädgårdsbelysning, och det särskilt om man är aningen insatt i livet till sjöss! En pollare är ju traditionellt sett en påle som sitter fast i marken och som används för att förtöja fartyg vid. Man kan se dessa pålar i alla hamnar, och fartyg har färdiga öglor som de kastar om pollaren då de lägger till. Men designen har flera fördelar och den kan med glädje användas på gånggator för att hindra bilar och lastbilar från att köra där folk ska gå. Pollarna som man använder i stadsmiljöer och i hemmaträdgårdar har belysning och det ger en extra dimension av användarvänlighet.

Pollare med olika design och stil

När man väljer fasadbelysning och lampor för trädgården så är stil och design viktigt. Man behöver armaturer som stämmer väl överens med hus och det som finns på tomten. Det kan räcka med att man väljer samma färg på pollarens armatur som den man har på taket. Har man ett svart tak så är det enkelt ordnat, men det finns förstås pollare med mer ovanliga färger och så kan man special-beställa då det behövs.

Själva lampan kan ha lite olika form och avger mer eller mindre ljus. När den är formad mer som en ljuslykta så kan den vara stor och sprida ljus över en större yta. När man mest vill märka ut att det kanske sluttar på en sida så kan man välja modellen som har ljuspunkter och som därmed visar att man har satt upp en slags barriär för att hindra att olyckor sker på kvällstid och under natten.

Det finns pollarlampor som är riktigt höga och som påminner mer om gatlampor fast mycket vackrare. Man kan också välja en modell som man fäster på en mur och som är kompakt och egentligen bara består av själva ljuslyktan. Modernt eller klassiskt, det är också något som man bör fundera på innan man beställer.

Utomhusbelysning som slår på när den ska

Idag så kan man lätt ordna med utomhusbelysning som fungerar på ett automatiskt sätt. Man behöver ju inte låta pollarna stå på dygnet runt. Det finns modern mekanik som kan känna av när solen går ner och så kan man använda sig av vanlig timer så att gångvägar är upplysta då man kommer hem.

Att styra belysningen på ett automatiskt sätt är verkligen inte dumt. Det gör nämligen att man kan använda pollarna för att ge ett bebott intryck. När ljus slås på varje kväll och stängs av på morgonen så kan tjuven aldrig riktigt vara säker på om någon är hemma eller inte. Dessutom så ökar tryggheten när man ser ordentligt omkring huset och på tomten.

Pollaren är en slags utomhusspotlight som ger ett behagligt ljussken och som förskönar trädgårdsmiljön. Den kan visa var tomten börjar och slutar, och den kan även med nöje användas på och omkring uteplatsen för sköna utekvällar i goda vänners lag.


Visar 35
Totalt 35

Eglo Pollare Monreale

Eglo
Pollare

Nordlux Pollare Rica Square

Nordlux
Pollare

Nordlux Pollare Rica Round

Nordlux
Pollare

Malmbergs Pollare Kil

Malmbergs
Pollare

Malmbergs Pollare Kil

Malmbergs
Pollare

Konstsmide Firenze Pollare

Konstsmide
Pollare

Konstsmide Firenze Pollare

Konstsmide
Pollare

Markslöjd Regal Pollare

Markslöjd
Pollare

Markslöjd Garden 24 Pollare 6W

Markslöjd
Pollare