Utomhusbelysning

När man har en balkong eller trädgård så kan man se den som ett extra rum. Under varmare årstider så flyttar man ut måltider, fester och lek. En varm vår eller höst kan leda till att man behöver lite mer ljus för uteplatsen då det blir mörkt tidigare. Då finns det en hel del utomhusbelysning att välja från och det kan vara ett rent nöje att planera lampor och armaturer. Ibland så handlar det enbart om praktiska lösningar, men det finns också tillfällen då man vill ha något som bidrar till estetik och skönhet i trädgården och på balkongen.

Belysning för ett säkrare hem

Det är välkänt att god utomhusbelysning bidrar till hemmets säkerhet. När en plats är upplyst så är den inte det första valet för tjuven eller brottslingen. Man känner sig också tryggare då uppfarten, trappen och platsen omkring dörrar och fönster har väl fungerande lampor. Med sensorer så ser man till att lamporna slås på då man närmar sig huset. Det här är praktiskt eftersom man annars kan snubbla då man kommer hem och går från den belysta vägen till mörkret invid hemmet.

Det känns trevligt att komma hem till en bostad som inte ligger i totalt mörker. Med timers så ser man till att lampor som sitter på fasad och som finns i trädgården slås på då det blir skymning. På så vis så känner man sig mycket säkrare både då man kommer hem och då man går och lägger sig. Belysningen kan ju också riktas på ett sätt som visar oinbjudna gäster att det till exempel finns kamera på plats vilket är något som avskräcker besökare med mindre ädla avsikter.

Utomhusbelysning för uteplatsen

När man ska umgås på en uteplats så vill man se ordentligt. Det är roligare att äta mat och dricka god dryck när man kan se vad som finns på tallriken och vad de som sitter omkring bordet tycker om den. Beroende på hur en uteplats eller balkong ser ut så kan man använda sig av vägglampor som man fäster i fasaden. Det kan också bli aktuellt med ett arrangemang som påminner lite om det som man kan se på vägar. Det vill säga mer massiva golvlampor som har vackra lyktor som stämmer väl överens med uteplatsens stil och design. På en veranda så kan man ha lampor som en integrerad del av räcken och staket.

Temporär dekoration för olika årstider

Ibland så vill man dekorera lite extra. När vinterns mörker breder ut sig så kommer man antagligen inte att sitta utomhus och äta och umgås. Men det kan ändå bli fint med en ljusslinga på balkongen eller i träden på tomten. Med färger och effekter så får man ett skådespel som både barn och vuxna tycker om. Kanske kan det här ses som en amerikansk tradition, men även svenskar kan se charmen i att smycka trädgården och balkongen med ljus under särskilda årstider och helger.

Om man inte vill använda sig av belysning som kräver eluttag så går det att välja varianter som har inbyggda batterier och som kan laddas av solen. Även i Sverige så kan man använda sig av utomhusbelysning som drivs med solceller på ett effektivt vis. Det kan vara den bästa lösningen för landstället där man kanske inte vill bygga om och dra ut el på verandan.


Visar 407
Totalt 407

Konstsmide Markspot Led Mini

Konstsmide
LED-lampor