Spotlights

När man vill belysa en viss del av ett rum så är spotlights det oslagbara valet. De kan sitta inbyggda i möbler, i tak eller golv, eller så har man en särskild ramp med flera lampor som kan riktas på olika sätt. Spotlighten skiljer sig en hel del från traditionella taklampor och vägglampor. Den har en mindre storlek men kan ge ett mycket skarpt sken. Många använder sig av denna belysning för vardagsrum, sovrum och kök, men egentligen så finns det inga gränser för var spotlightslamporna kan göra nytta. De fungerar ju till och med perfekt som utomhusbelysning.

Belys det viktiga med spotlights

Vad som är viktigt att belysa är förstås en individuell sak. Ibland kan man vilja sätta fokus på tavlor eller möbler som man tycker är fina. En del tänker mer på de aktiviteter som kräver ljus som att läsa eller jobba. Då kan man vilja få lite extra ljusstyrka med hjälp av spotlights som man fäster i nära anslutning till platsen där man behöver se ordentligt.

Flexibiliteten med den här typen av lampor är mycket stor. De tar inte mycket plats och går att vinkla på olika sätt. Man kan också välja lampor med färg för att få en spännande effekt. Det här kan vara särskilt fint utomhus. Trädgårdsbelysning med lampor som skickar färg över plantor, pool och stenar skapar en alldeles unik miljö.

Dimmereffekt för mysigare ljus

Nu behöver man inte välja att alltid ha ett skarpt ljus som kommer från tak, vägg eller golv. Man kan faktiskt välja spotlightslampor som går att dimma. Det blir ett bra val då man har ett rum som kombinerar behovet av mycket ljus med mys. Ett vardagsrum är ett typiskt exempel på en plats där man gärna använder sig av dimmereffekt för att kunna styra atmosfären. Moderna modeller är lätta att använda och de kan styras manuellt med strömbrytare eller på ett mer automatiskt vis med fjärrkontroll.

Med LED eller halogen lampa

Numera så är det vanligast med spotlights som har LED-lampor eller halogenlampor. Det här är bra för detta är teknik som leder till att man spar på energin. När en spotlight sitter på en plats som är lätt att komma åt så är det också en fördel med LED som inte leder till att själva lampan blir het och farlig att ta på. Beroende på hur man har installerat lamporna så är det också en fördel att man inte måste byta dem så ofta. Med energisnåla lampor så får man tusentals timmar och det kan dröja mycket länge innan man måste skruva upp en kåpa för att byta upp och uppdatera belysningen.

Installera på rätt sätt

Det är inte svårt att installera spotlightlampor men man bör betänka att de ska fästas på ett sätt som ger bästa möjliga användning. Man kan alltid tänka till själv och planera hur ljuset ska falla över rummet, men det kan ta tid. Ibland så är det bäst att kontakta en specialist på belysning och få proffshjälp med att inreda på bästa möjliga sätt i de rum som man vill använda spotlightsen i.


Visar 75
Totalt 75

Llitt Spotlight Allan Kit

Llitt
Spotlights

Oriva Vägglampa Spotlight

Oriva
Vägglampor