Lampor

Vi måste ha ljus i våra hem och trädgårdar, men valet av belysning är inte alltid så självklart. Det är nämligen inte bara design och stil på lampor som ska beaktas. Vi vill även spara energi samtidigt som ljuset ska ha rätt ton och gärna kunna regleras. När det är dags att investera i nya taklampor, bordslampor eller kanske spotlights, så finns det god anledning att ta sig lite tid till att se på olika möjligheter. Lampornas värld är spännande och den bjuder på överraskningar för dig som inte har sett över husets belysning på ett tag.

Lampor för husets olika rum

Olika rum kräver olika ljus och man kan välja en typ av vägglampa för korridoren och en helt annan för väggen i vardagsrummet. Något som man bör betänka är möjligheten till dimmers. Det här är en populär effekt som numera kan styras digitalt såväl som med en strömbrytare som man kan vrida på. I rum som vardagsrummet och sovrum så kan det vara väl värt att investera i denna teknik då man kan vilja ändra ljusets styrka beroende på vad man gör. Läser man en bok innan läggdags så kan det vara bra att lätt komma åt taklampan med en fjärrkontroll.

Badrummet kan faktiskt också dra nytta av olika effekter. Badrumslampor utformas med tanke på att man ibland behöver se lite bättre som vid spegeln över handfatet och att man ibland vill få lite mysigare stämning som då man tar ett bubbelbad. Det krävs faktiskt inte så mycket för att badrummet ska förändras från ett trist och stelt utrymme till en liten oas man gärna besöker för att ta hand om kropp och själ.

Driftskostnad och hållbarhet

Men valet av lampor styrs inte bara av design och funktion. Något som alltfler blir medvetna om är behovet av att använda energi på rätt sätt. Dels så vill man gärna få en lägre elräkning med hjälp av lågenergilampor, och dels så vill man vara med och värna om världens resurser. Genom att se på alternativ som LED-lampor istället för vanliga glödlampor så kan man få installationer som ger mer ljus till en billigare peng. Dessutom så kan valet av glödlampa vara det som gör att belysningen ger den effekt som man är ute efter som till exempel kallare eller varmare ljus.

Klassisk design med modern teknik

Tycker man om klassisk design så kan man välja moderna innovationer som ser ut precis som det som var på mode för hundra år sedan men som kommer med alla de fördelar som modern teknik bjuder på. Man kan alltså ha oljelampor som inte kräver någon olja, kristallkronor utan stearinljus, och lyktor som fortsätter att skimra dag ut och dag in då ljuset kommer från en halogenlampa.

Det är en ren njutning att se på alla möjligheter och man kan rätt så snabbt finna den modell som kommer att passa in i trädgården eller i ett specifikt rum. Precis som med all annan inredning så bör kvalitet alltid stå i fokus då man väljer. Bra lampor ska man ha god nytta av länge och helst bör man bara behöva byta ut för att man vill byta ut stil och design, inte för att själva lampan inte längre fungerar.

Pris
10 kr214 049 kr
Märken (133)
Färger (18)

Visar 4 217
Totalt 4 217