Vägglampor

När ljuset från taklampor inte riktigt räcker till i alla lägen så kan man använda sig av vägglampor. Men vägglampans uppgift är inte alltid att i första hand göra rummet ljusare. För många så är denna belysning en form av dekoration. Lite som oljelampor som man aldrig använder, eller ljusstakar och lyktor. Man tänker sig att det blir en vacker ljuspunkt på väggen som kan påverkas av färg och formlampans skärm.

Syftet med lampor på väggen

Man kan alltså ha lite olika anledning till att vilja använda sig av vägglamporna. Ljuset drar man givetvis nytta av. Om man tänker sig en korridor så kanske det inte riktigt fungerar med taklampa som hänger ner. Då kommer belysning som sitter tätt mot väggen, eller mot taket i form av plafonder, att bli ett bra alternativ. Genom att installera strömbrytare på båda sidorna av korridoren så får man en mycket god funktion som gör det lätt att tända ljuset då man ska passera.

I ett vardagsrum så kan man även använda spotlights som man fäster på väggen. Dessa kan belysa annan inredning som tavlor och kan också användas för att ge mer ljus punktvis då man kanske har en arbetsplats i rummet.

Placera vägglampor i sovrummet

I ett sovrum så kan man vilja använda sig av vägglamporna för att få bättre ljus över sängen. Har man en dubbelsäng så kan det vara klokt att placera lamporna mot mitten där de kommer att sprida maximalt ljus över platsen. Det går förstås också att installera en skräddarsydd belysning då man behöver mer eller mindre ljus på olika sidor. När man inte kan ha en bordslampa på ett nattygsbord så blir vägglampan en riktigt bra lösning. Den är ju så pass flexibel och går i stort sett att fästa var man vill på en vanlig vägg.

Något man ska tänka på då man installerar är hur lätt man kommer åt att släcka och tända. Ligger man väl i sängen så kan det kännas motigt att sätta fötterna mot ett kallt golv för att reglera en golvlampa. Helst ska man kunna sträcka ut armen och klicka på en knapp. Alternativt så kan man investera i en riktigt modern lösning där man kommer åt lampan via en fjärrkontroll.

Klassiska och antika modeller

Vi har alla olika smak vad gäller inredning och det är klart att man kan finna otroligt många olika typer av vägglampor. Det är inte alla som gillar moderna varianter med starka färginslag och former som kan kännas futuristiska. Det går att satsa på design som är klassisk och rentav antik. Kristaller, eleganta lampskärmar, plats för glödlampor som får lampan att se ut som ett stearinljus… det är minst sagt spännande att se på de kreationer som är tillgängliga. Ta dig tid till att fundera på vad som kommer att passa bra i de rum där du vill ha mer ljus från väggar. När du finner rätt modell och design så är den något som du kommer att kunna ha glädje av länge!


Visar 587
Totalt 587