Kristallkronor

De är vackra och klassiska, kristallkronorna går aldrig ur tiden! Det beror en hel del på att konceptet har utvecklats. Idag finns det moderna kristallkronor som är gjorda för att passa in i hem som inte nödvändigtvis är stora herrgårdar och slott. Man kan alltså få den lyxiga och historiska känslan trots att man bor ganska litet. Det är också viktigt att veta att det alls inte är svårt att anpassa den här typen av taklampor till olika takhöjd. Välj rätt modell och anpassa kedjan med öglorna då det behövs.

Kristallkronor för olika takhöjd

Man kan välja kronor som har en kupolform och som därmed sitter lite tätare mot taket. Här får man kristaller som kommer att leda till att ljuset som kommer från lampan leker mot väggar, tak och golv. Det är vackert och inspirerande. Om man helst vill ha den klassiska modellen som hänger med en kedja från taket och som kanske har plats för stearinljus så kommer man inte ifrån det faktum att lite mer takhöjd kommer att krävas.

Hur stor kristallkronan kan vara beror också på hur rummet ser ut. Att ha en alldeles för tung och stor taklampa över ett matbord kan göra att man upplever att den kommer alltför nära bordet. Då är det bättre att satsa på en mindre modell som är minst lika vacker men som passar bättre in i sitt sammanhang.

Har man ärvt en vacker lampa från en släkting som hade mer utrymme så får man eventuellt beakta att byta ut denna om den inte passar in i ens eget hem. Man kan ju välja en liknande design i mindre skala såvida man inte har planer om att flytta till ett hem där den ärvda kristallkronan kommer till sin rätt.

Kvalitet på kristallprismor

Det kan vara bra att veta att kristallkronan påverkas av den kvalitet som finns på de kristallprismor som ingår i den. Det finns maskinslipat glas och så kan man välja kristaller som har lite högre oxidhalt. Det maskinslipade glaset är det billigaste och sedan så finns det varianter som kallas för briljanta eller för Asfour och som kostar lite mer. Ju mer bly det är i glaset desto mer lyster får man och det är faktiskt något som man kan se utan att använda en lupp.

Klassiska och moderna stommar

Om det ska vara klassiskt så kan en stomme av mässing vara det bästa valet. Men det finns även andra färger som kan ge känslan av en antik kristallkrona. Modernare varianter är ofta krom-färgade vilket ger en spännande kontrast. Det här är mycket vackert men bryter förstås mot den traditionella tanken om hur den här typen av taklampa ska se ut. Man bör betänka hur modellen och designen kommer att passa ihop med övriga vägglampor, bordslampor och golvlampor så att man får en jämn och enhetlig känsla i vardagsrummet.

Tänk på att en stomme av metall kräver ett jordat uttag i taket. Om du är osäker på detta så ska du se till att få hjälp så att din kristallkrona blir säker att använda.

Pris
1 989 kr18 999 kr
Märken (3)
Färger (2)

Visar 8
Totalt 8