Plafonder

En av de vanligast förkommande lamporna i svenska hem är den som kallas för plafond. Det här är en lampa som sitter tätt mot taket och som tills för några år sedan kunde ses som ett ganska trist men praktiskt val. Det har dock hänt en hel del med utvecklingen av plafonder. Numera så kan man hitta olika former och stilar samtidigt som den fina användarvänligheten består. Du kan ställa krav på denna lampdesign, och det är fullt möjligt att välja färg och mönster som passar bra ihop med övrig inredning.

Så enkelt och snyggt

Det som får så många att välja plafonder är att de är så enkla och faktiskt snygga. Säga vad man vill om att ta en rundad glasskiva och sätta upp den mot taket, det här fungerar! Man får bra med ljus och använder man dimmer så är det lätt att kontrollera hur starkt det blir. Det kan verkligen rekommenderas att ge plafondlampan dimmereffekt. Det har man för det mesta stort behov av i rum där man sover eller umgås.

Den som inte är säker på vad som kommer att passa bäst i vardagsrummet har inte mycket att förlora på att satsa på plafondlampan. Det här är en av de bästa taklampor som finns och som sällan krockar med annan inredning.

Hålla rent i platta plafonder

Det som man ska vara väl medveten om är att modellerna som har glasskivor som sitter tätt mot taket lätt samlar på sig smuts och döda insekter. Det här ser inte snyggt ut eftersom man ser smutsen genom glaset. Det är viktigt att man väljer en modell som är lätt att plocka isär och rengöra. Då den är gjord av glas så kan man använda samma medel som man använder för fönster. Hur ofta man ska plocka ner och ta bort smutsen beror givetvis på hur pass utsatt lampan är. Vanligtvis så är det under de varmare årstiderna som man får problem med samlingar av insekter, så under sommaren så kan man behöva rengöra lite oftare.

Det är inte att rekommendera att försöka dammsuga direkt med dammsugaren i lampan utan att först plocka ner den. De som har testa detta har ofta fått inse att det lätt leder till att man skadar lampskärmen och blir tvungen att beställa en ny. När du sätter tillbaka plafonden så är det viktigt att göra detta försiktigt. Hakarna som håller fast den ska sitta ordentligt så att man inte riskerar att plattan lossnar och faller i golvet.

Fina mönster för olika rum

Den enklaste plafonddesignen är en glasskiva med en färgnyans. Sedan så kan man finna plafonder med mönster och olika färginslag. En halv fotboll till barnets rum kan bli hur fint som helst medan köket kanske blir vackrast med en skiva i enkel färg. Till vardagsrummet så kan man se på lite modernare varianter där det kan finnas fler lampor på en rund bas. Det finns också spännande former som gör att lampan kommer ner en bit från taket och inte alls ser ut som den enkla skiva av glas som plafonden en gång var.


Visar 162
Totalt 162

Markslöjd Gränsö Plafond

Markslöjd
Plafonder

Markslöjd Byske Plafond

Markslöjd
Plafonder

Markslöjd Byske Plafond

Markslöjd
Plafonder