Lampskärmar

När de är som bäst så tänker vi inte ens på att de finns där. Men lampskärmar finns för det mesta i hemmets olika rum för de är en viktig del av lampans design. Det finns skärmar som man fäster på glödlampor såväl som konstruktioner som ska hänga lodrätt på vägglampor. Materialen kan variera stort. Glas, plast, tyg, trä… till och med papper finns för att filtrera och rikta ljus som kommer från bordslampor, golvlampor och taklampor. Genom att välja rätt så får man lampan som man verkligen kan trivas med.

Förnyelse med snygga lampskärmar

Ibland så kan man ha en lampa som man förvisso har ett stort behov av men som man inte känner sig riktigt nöjd med. Då man ser lite närmre på den så inser man att det är lampskärmens design som stör. Kanske är den för stor, för grön, eller för tjock för att släppa igenom mer ljus. Det här är något som går att ordna. Man kan behålla lampfoten och bara byta ut skärmen. På så vis så förändrar man känslan i rummet och man får ut mer av belysningen.

Det är klart att man kan satsa på helt nya lampor men det är rätt så onödigt när det bara är själva skärmen som man inte trivs med. Kanske är det så enkelt att ett annat material kommer att ge effekten som man eftersöker. Det är rätt så stor skillnad mellan tyg och glas. Även om glasskärmen är känsligare för stötar så ska man tänka på att det är lättare att hålla glas fritt från damm och smuts.

Rätt spridning av ljus

Lampskärmens design kommer att påverka spridningen av ljuset. En skärm med många hål kanske ger en cool effekt, men då ska man också se till att styrkan på ljuset är korrekt så att man inte blir bländad av det. För att välja rätt så bör man betänka hur lampan kommer att användas. En bordslampa som mest är till för dekoration kanske man inte ställer så höga krav på, medan en lampa som sitter på väggen eller hänger över köksbordet måste fungera på rätt sätt för att man ska kunna skapa den atmosfär som man vill ha.

En design som du trivs med

Framförallt så ska man välja lampskärmar som man trivs med. Det råder ingen brist på design och mönster. Du kan lätt hitta det som kommer att fungera fint med övriga möbler och inredning. Dessutom så kan man gott unna sig att uppdatera då och då. Precis som att man byter gardiner och kuddar i soffan så kan man skaffa nya skärmar till lamporna. Det ger variation och mer energi i vardagen och är en investering i livskvalitén.

Kom ihåg att lampskärmens storlek får betydelse. Den måste få plats så att man inte riskerar att då och då gå in i skärmen tills den faller av. En avlång och hög form kan vara att föredra då lampan ska stå på en plats som man ofta går förbi.

Pris
59 kr4 199 kr
Färger (13)

Visar 198
Totalt 198