Golvlampor

När man sätter sig ner i favoritfåtöljen så kan det kännas bekvämt att ha en lampa som står nära och som man kan få lite extra ljus från. Golvlampor är populära i vardagsrum såväl som i sovrum och de finns i många olika stil och design. En stor fördel med denna lampdesign är att den passar bra in i hörn och där det kan vara svårt att få ordentligt med ljus. Det finns modeller med armar som man kan flytta på så att man kan rikta ljuset på ett bra sätt.

Tända och släcka på ett smidigt sätt

Något man snabbt blir medveten om då man börjar använda en golvlampa är att den är mer eller mindre enkel att tända och släcka. En knapp på golvet kan vara bra på så vis att man helt enkelt kliver på den för att tända och släcka, men det beror en hel del på hur lampan är placerad. Ibland så kan det kännas enklare att använda en knapp som finns längre upp. Ett snöre som man drar i eller en knapp på lampstången kommer man lätt åt då man står upp, men kanske inte lika lätt om man har satt sig ner.

Större knappar som man ska kliva på blir lätt dammiga och det är förstås också viktigt att man tänker på hur man hanterar dessa så att de inte skadas. Kliver man för hårt eller klämmer knappen under annan möbel så kan den gå sönder då den är gjord av plast.

Golvlampor och säkerhet

Hur man inreder beror mycket på vem som bor i ett hushåll. När det finns små barn så kan det lätt bli så att golvlampor som är höga tippas över. Det här gör kanske inte så mycket då de står i ett hörn med möbler som tar emot. Men ponera att lampskärmen är gjord av glas och att den faller i golvet. Det gäller att välja en design som passar den fas som man befinner sig i. Ibland så får man välja lite andra material än de man kanske helst hade velat ha helt enkelt för att det blir säkrare när man har en lampdesign som gör det möjligt att tippa över lampan utan att den går sönder eller skadar någon. Här bör man förstås också tänka på att barn kan tycka att det är roligt med knappar som finns på golvet såväl som med snören som man drar i…

God placering av belysning

Placeringen av belysningen är också viktig. När du skaffar en golvlampa i syftet att få bättre ljus för läsning eller kanske för mys i tv-soffan så ska du betänka var lampan ska stå. Då den finns en aning bakom platsen som man sitter på så får man god ljusspridning. När lampan är till för att skicka ljus upp mot taket så kanske man tänker lite annorlunda. Då kan den stå längre in mot ett hörn där det annars hade förblivit mörkt. Tänk också på hur lampan kommer att samspela med taklampor, bordslampor och vägglampor som finns i rummet.

Lampor i golvet

Det finns också lampor som är golvlampor rent praktiskt då de är installerade i golvet. Det här är en vacker effekt som man kan ha för att ge rummet mer ljus och för att få ett snyggare golv. LED-lampor fungerar mycket bra för den här typen av lampdesign. Installationen kan man klara själv om man är händig, men många gånger så lönar det sig att få hjälp av en duktig snickare eller heminredare som ser till att lamporna sitter som de ska.


Visar 237
Totalt 237

Markslöjd Larry Golvlampa

Markslöjd
Golvlampor

Markslöjd Imperia Golvlampa

Markslöjd
Golvlampor

Markslöjd Modena Golvlampa

Markslöjd
Golvlampor

Nordlux Golvlampa Omari

Nordlux
Golvlampor