Bordslampor

När man upplever att man behöver lite mer belysning men inte vill ändra om taklampor och vägglampor så kan det vara läge att skaffa bordslampor. Det här är smidig belysning som man kan ställa på bord såväl som i nischer som finns i hemmets olika rum. Det vanligaste är att man kontrollerar bordslampan med en strömbrytare som finns på sladden, men man kan också hitta andra modeller som går att styra med hjälp av fjärrkontroll.

Bordslampor för skrivbord

Vid ett skrivbord så behöver man ordentligt med ljus. Här måste man kunna läsa och ta hand om studier och jobb utan att bli trött av bristfällig belysning. De bordslampor som är gjorda för skrivbord kommer ofta med en form som gör att man kan flytta lampan på ett smart sätt. Den sitter fast i en del av bordet men har en arm som går att flytta på. Det kan bli praktiskt för olika typer av projekt.

Ljuset från bordslampan är ofta vitt och skarpt. Det passar för många men om det är så att man behöver en mjukare ton så kan detta ordnas genom att man väljer en annan typ av glödlampa. Dessutom så kan man ju justera bordslampans läge och välja en lampskärm som gör att man kan påverka ljusstyrkan även då man sitter mycket nära ljuskällan.

I sovrum och som dekoration

När man ställer in lampor på nattygsbord eller i en bokhylla för dekoration så är det sällan som man är ute efter starkt ljus. Här handlar det ofta om att skapa trivsel och ett varmt sken. Barn vill ofta ha någon form av bordslampa vid sängen för att kunna somna på ett tryggt sätt. Det finns modeller som har en design som är särskilt lämpad för de små och som ger ett varmt och svagt sken som känns tryggt.

Men om man läser i sängen så kan det mjuka skenet bli irriterande. Då kan man dra nytta av någon form av dimmer som gör att man kan justera skenet så att man får myskänslan när man vill ha den och det skarpare ljusetboken kräver detta. För dekoration så kommer lampskärmar att få betydelse. De kommer nämligen att avgöra hur väl bordslampan passar ihop med annan inredning som finns i rummet. Här kan man tänka på färg såväl som på mönster och det är inte svårt att hitta rätt.

Antik design men modern teknik

Vill man ha en antik stil som till exempel en bordslampa som ser ut som en lykta, eller oljelampa, så kan man absolut finna dessa. Det tillverkas nya bordslampor som har antik stil och design och som kan passa otroligt bra ihop med annat möblemang med samma formspråk. Ett massivt skrivbord blir fulländat då det pryds av en lampa som för tankarna några hundra år tillbaka i tiden men som har teknik som gör att den erbjuder rätt ljusstyrka och är energisnål.


Visar 514
Totalt 514

Byon Oceana Bordslampa

Byon
Bordslampor