Induktionshällar

När man lagar mat på induktionsspisar så använder man sig av en teknik som är minst sagt revolutionerande. Istället för att som med vanliga spisar först värma upp en platta som i sin tur värmer kastrullen så värmer man direkt kastrullen och dess innehåll. Hällen blir inte varm och det är något som kan förbrylla. Med induktionshällarna så går det snabbare att få upp värmen och man kan byta värmeläge mycket fort. Det gör att det blir lättare att laga mat, och faktiskt också att den kan bli bra mycket godare.

Så fungerar induktionshällar

På en induktionshäll så finns det kokzoner. Dessa syns inte när man ser snabbt på hällen. Zonerna kommer att lysas upp då man väljer dem, och de är planerade på ett sätt som gör att man får perfekt passform för olika kokkärl. Under varje kokzon så finns det så kallade induktionsspolar. Det är dessa spolar som kommer att alstra ett magnetfält som är högfrekvent och som gör att kastrullens botten blir elektrisk. När kastrullens botten blir elektrisk så blir den också varm, och det snabbt.

Man behöver bara ta bort kastrullen för att plattan ska slås av. Det är också något som kan anses vara revolutionerande. Det finns ingen risk för att spisen fortsatt står på och utgör en fara såväl som en onödig kostnad.

Vilka kastruller fungerar på induktionshällar?

Det är viktigt att förstå att man inte kan använda vilka kastruller som helst på induktionshällar. Det måste vara kastruller av material som kan bli magnetiskt och leda ström. Man kan alltså inte räkna med att kunna laga maten i kärl av lera eller glas. Du måste ha kastruller av gjutjärn, magnetiskt rostfritt stål och emaljerat stål. Om det är så att du har andra typer av kokkärl just nu så kan en ny induktionsspis betyda att du måste köpa nytt.

Det är enkelt att testa om de kastruller som man har kommer att fungera på induktionshällen. Ta en helt vanlig kylskåpsmagnet och se om den fastnar på kärlets botten. När magneten fastnar så är det så att kastrullen är väl lämpad för denna teknik.

Snyggt och enkelt att hålla rent

Förutom att man spar pengar på energi och får mycket snabbare matlagning så är induktionshällar vackra att se på. De ser ut som blanka ytor och det gör att köket får en helt ny och mycket modern känsla. I och med att man inte har förhöjningar så blir det lätt att göra rent på hällen. Den blänker fint och ser alltid inbjudande ut.

Tänk bara på att göra rent på rätt sätt. När du skaffar din induktionsspis så kommer den med specifika instruktioner för underhåll och rengöring. Följ dessa och använd de medel som rekommenderas. Det är viktigt att man tar hand om tekniken för att den ska hålla längre, men också för att undvika att på något vis skada hällen som då inte kommer att förbli lika vacker att se på.


Visar 433
Totalt 433

Witt Wif 70 Qf Induktionshäll

Witt
Induktionshällar

Witt Wif607 Induktionshäll

Witt
Induktionshällar

Witt Wif607 Induktionshäll

Witt
Induktionshällar

Witt Wif 90-5 Induktionshäll

Witt
Induktionshällar